Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szabadulj meg végleg a hajhullástól és korpásódástól!

2009.05.28
Nem kell rögtön pánikba esned, hogy kopaszodsz, ugyanis a fejbőr mindennap hullajtja a hajszálakat és az év egy bizonyos időszakában a szokottnál több hajszálat találhatsz a fésűdön, de ez mind egy természetes folyamat része.

A hajveszteség oka lehet a terhesség, megváltozott diéta, érzelmi hatások, a stressz és a feszültség.
Rengeteg hajnövesztő és dúsító gyógyszert lehet kapni manapság, de egyáltalán ne lepődj meg, ha ezek a készítmények nem érik el a kívánt hatást, ugyanis a hajhullás oka nem feltétlenül testi eredetű, hanem nagy hatással van rá az elménk állapota is.

Kép

 

A legfontosabb, hogy próbálj meg feszültség mentesebb életet élni és próbáld távol tartani magad a stresszes helyzetektől, ezzel elkerülheted, hogy a hajad fénytelen, egészségtelen és lelapult legyen.
Egy hűsítő ital a fejbőrnek: banán, joghurt, egy kanál méz és lefölözött tej. Ez az ital gazdag biotinban, ami segíti a hajgyökerek erősödését, ezzel gátolva a haj töredezését és hullását. Ha úgy gondolod, hogy nem teljes értékű a táplálkozásod, akkor érdemes plusz energia forrásként, B6-vitamint és cinket is fogyasztanod.
Amikor hajat mosol, döntsd előre fejed (lógasd bele a kádba, vagy a mosdókagylóba) és a samponozáskor dörzsöld és masszírozd a fejbőrödet, ezzel serkented a vérkeringést ezáltal a hajgyökerek több oxigénhez jutnak.
Fontos, hogy a hajtípusodnak megfelelő sampont és balzsamot használj!
Szabadulj meg a korpától!
A legtöbb embernek csak időszakosan van problémája a korpásódással, míg másoknak ez állandó küzdelmet jelent. Több száz megoldást kínáltak már ennek kiküszöbölésére, úgyhogy itt egy újabb csodaorvosság, amivel eltűntetheted a fejedről a kis fehér pöttyöket:
Önts ecetet a fejbőrödre és masszírozd két-három percig a hajtöveidbe. Ezután alaposan öblítsd át a hajadat tiszta vízzel. Ha ezt a módszert minden nap alkalmazod, a korpa öt-hat napon belül eltűnik.