Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fogyókúrás étlap 14 napra

2009.12.03
 1. nap
Reggeli:
Tea 2 dl
Körözött 6 dkg
Rozskenyér 1 db
Zöldpaprika 5 dkg
Tízórai:
Gyümölcs 10 dkg
Ebéd:
Karalábéleves 3 dl: 15 dkg karalábé, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál liszt, vöröshagyma, só, pirospaprika, petrezselyem. A kockára vágott karalábét olajban, petrezselyemmel megpároljuk. Megszórjuk a liszttel, paprikával, felöntjük delikátos (leves-kockás) vízzel, majd összeforraljuk. Betét nélkül tálaljuk.
Tárkonyos csirkemell 10 dkg
Savanyúság 15 dkg
Uzsonna: Párizsi 2 dkg
Rozskenyér 1 db
Vacsora: Rakott brokkoli sonkával 25 dkg
Karalábéleves
Tárkonyos csirkemell: 10 dkg csirkemell, 1 teáskanál étolaj, só, bors, tárkony. A húst fűszerezzük, és alufóliába csomagoljuk, úgy hogy a gőznek is maradjon hely.
Rakott brokkoli: 20 dkg brokkoli, 5 dkg sonka, 0,5 dl kefir.A fagyott brokkolit félpuhára főzzük. Jénaiba tesszük a felét, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a sonkával, majd a maradék brokkolit is rátesszük. Leöntjük kefirrel.
 
2. nap
Reggeli: Tea 2 dl
Karajsonka 5 dkg
Rozskenyér 1 db
Paradicsom 5 dkg
Tízórai: Kefir 1 dl
Müzli 8 dkg
Ebéd: Daragaluska leves 3 dl
Zöldséges tekercs 20 dkg
Uzsonna: Alma 20 dkg
Vacsora: Zöldborsós omlett 15 dkg
Daragaluska leves: 2 dkg búzadara, 1 teáskanál étolaj, só, egyharmad tojás, petrezselyem, 6 dkg vegyes zöldség, vöröshagyma, 2 dkg zeller, 1 teás-kanál paradicsompüré, 10 dkg csont, delikát.A vékonyra vágott zöldséget a paradicsompürével olajon dinszteljük. Petrezselyemmel megszórjuk és felengedjük csontlével. Elkészítjük a galuskát és a megfőtt levesbe szaggatjuk.
Zöldséges tekercs: 10 dkg csirkemell, 1 db tojás, 3 dkg vegyes zöldség, 1 dkg gomba, 2 dkg zöldborsó, petrezselyem, 1 dkg zeller, 2 dkg alma, só, 1 teáskanál étolaj, szerecsendió. A zöldségeket kevés olajon a petrezselyemmel, sóval puhára pároljuk. Az ugyancsak megpárolt zöldborsót villával összetörjük. A tojások sárgáját, szerecsendiót, a fehérjék keményre vert habját a lehűlt zöldségekhez keverjük, a hámozott nyers almakockával együtt. Ezután a húsba töltjük, melyeket alufóliába csomagolunk.
Zöldborsós omlett: 10 dkg zöldborsó, 1 db tojás, 0,5 dl tej, 1 mokkáskanál étolaj. Az előmelegített teflonedényben megsütjük a felvert, tejjel higított, megfőzött borsóval kevert tojást. Petrezselyemmel és sóval ízesítjük.
 
3. nap
Reggeli: Tea 2 dl
Párizsi 5 dkg
Rozskenyér 1 db
Zöldpaprika 5 dkg
Tízórai: Alma 15 dkg
Ebéd: Sült csirkecomb 8 dkg
Csőben sült
Karfiol 20 dkg
Uzsonna: Korpás sajtos
Ropogós 2 db
Vacsora: lecsós csirkemáj 10 dkg
Uborkasaláta 20 dkg
Rozskenyér 1 db
Sült csirkecomb: 8 dkg csirkecomb (pulyka is lehet), 1 teáskanál olaj, só, bors, fokhagyma.
Csőben sült karfiol: 20 dkg karfiol, 1 dl joghurt, 3 dkg sajt, petrezselyem, só. Félig puhára főzzük a karfiolt, majd jénaiba rakjuk. Tetejét meglocsoljuk joghurttal, sajttal, petrezselyemmel.
Lecsós csirkemáj: 8 dkg máj, 5 dkg lecsó, 1 mokkáskanál olaj, só.
 
4. nap
Reggeli: Tea 3 dl
Zalahús 5 dkg
Rozskenyér 1 db
Zöldpaprika 5 dkg
Tízórai: Borsi tejsavó 1 dl
Rozskenyér 1 db
Ebéd: Sertéskaraj
Olasz módra 10 dkg
Lengyeles
Zöldbab 20 dkg
Citromlé 2 dl
Uzsonna: Alma 15 dkg
Vacsora: Tea 2 dl
Sonkaszalámi 8 dkg
Rozskenyér 1 db
Retek 5 dkg
Sertéskaraj olasz módra: 10 dkg sertéskaraj, 2 dkg sajt, 1 teáskanál olaj, paprika, petrezselyemzöld, só, bors.Az előkészített karajt az olajon átsütjük, kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk. A sajtot a hús tetejére tesszük és addig sütjük, míg a sajt kissé megolvad. Petrezselyemmel, zöldpaprikával és paradicsommal díszítjük.
Lengyeles zöldbab: 20 dkg zöldbab (zöldborsó), 1 dkg zsemlemorzsa, 1 dkg margarin, só. A zöldbabot a margarinnal és kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk. A zsemlemorzsát teflon edényben szárazon megpirítjuk és a párolt zöldbab tetejére szórjuk.
 
5. nap
Reggeli: Tea 2 dl
Virsli 5 dkg
Rozskenyér 1 db
Mustár 2 dkg
Tízórai: Tehéngomolya 3 dkg
Rozskenyér 1 db
Zöldpaprika 5 dkg
Ebéd: Magyaros burgonyaleves 3 dl
Sertéssült alufóliában 10 dkg
Párolt alma 20 dkg
Uzsonna: Lágytojás 1 db
Rozskenyér 1 db
Retek 5 dkg
Vacsora: Currys csirkemell 10 dkg
Morzsás karfiol 20 dkg
Magyaros burgonyaleves: 5 dkg burgonya, 2 dkg lecsó, 1 teáskanál olaj, zeller, vöröshagyma, pirospaprika, köménymag, só, delikát.A finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk és a kockázott zöldséggel és a lecsóval megpároljuk. Felengedjük vízzel, hozzáadjuk a krumplit és puhára főzzük.
Sertéssült alufóliában (currys csirkemell):10 dkg rövidkaraj (mell), 1 mokkáskanál olaj, só, bors, (curry).
A húst sózzuk, borsozzuk, majd alufóliába csomagoljuk. Kis idő múlva kibontjuk és a csirkemellet megszórjuk curryvel. A hús mellé néhány karika hagymát, paradicsomot, paprikát tehetünk.
Morzsás karfiol: 20 dkg karfiol, 2 dkg morzsa, 1 teáskanál olaj, só, petrezselyem.A megfőzött karfiolt megszórjuk az olajon pirított morzsával.
 
6. nap
Reggeli: Tejeskávé 2 dl
Cracottes 2 db
Vaj 2 dkg
Tízórai: Diabetikus
Gyümölcslé 2 dl
Ebéd: Csurgatott
Tojásleves 3 dl
Sárgarépás
Karaj 8 dkg
Uzsonna: Kockasajt 1 db
Rozskenyér 1 db
Vacsora: Tea 2 dl
Virsli 1 db
Rozskenyér 1 db
Mustár 2 dkg
Csurgatott tojásleves: 1 teáskanál olaj, 1 dkg liszt, 1 tojás, babérlevél, köménymag, vöröshagyma, só, pirospaprika. A babérlevélből, vöröshagymából, köménymagból fűszerkivonatot főzünk. Zsemleszínű rántással berántjuk. Fűszerezzük és jól kiforraljuk. A tojást belecsurgatjuk.
Sárgarépás karaj: 8 dkg rövidkaraj, 10 dkg sárgarépa, 1 db alma, 1 teáskanál olaj, vegeta, só, szerecsendió, majoranna, bors, petrezselyem.A húsba göngyölünk egy sárgarépát, majd sóval, majorannával fűszerezzük. Olajon átpirítjuk, körérakjuk a többi répát és a fűszereket. Kevés vízzel, fedő alatt puhítjuk. Végül az almát is mellé tesszük. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
 
7. nap
Reggeli: Tea 2 dl
Pulykajava 5 dkg
Rozskenyér 1 dkg
Paradicsom 5 dkg
Tízórai: Grapefruit 20 dkg
Ebéd: Zöldségleves 3 dl
Párolt marhafelsál 10 dkg
Főtt kelkáposzta 20 dkg
Uzsonna: Korpás sajtos
Ropogós 1 db
Vacsora: Sertéssült 8 dkg
Sajtsaláta 10 dkg
Zöldségleves: 4 dkg vegyes zöldség, 2 dkg zöldborsó, 1 dkg zeller, 0,5 dkg liszt,1 kávéskanál olaj, só, paradicsompüré, delikát, petrezselyem, vöröshagyma.A hagymát, a kockára vágott zöldségeket dinszteljük, majd liszttel és petrezselyemmel megszórjuk. Felengedjük és a borsóval főzzük.
Párolt marhafelsál:10 dkg felsál, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál liszt, paradicsompüré, só, bors vöröshagyma. A marhaszeletet az olajon megpirítjuk, majd kivéve melegen tartjuk. Az olajban a hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot és felengedjük vízzel. A húst visszatesszük, borsozzuk és puhára pároljuk. Mikor megpuhult kivesszük a húst és a pecsenyelevet liszttel besűrítjük és lepirítjuk. A húst visszatesszük.
Sajtsaláta: 5 dkg Óvári sajt, 3 dkg újhagyma, 1 evőkanál kefir, mustár, só, citrom, cukor, szerecsendió, szójaszósz.
 
8. nap
Reggeli: Tea 2 dl
Krinolin 5 dkg
Mustár 2 dkg
Rozskenyér 1 db
Tízórai: Alma 15 dkg
Ebéd: Zöldbableves 3 dl
Fokhagymás
Sertésszelet 8 dkg
Céklasaláta 25 dkg
Uzsonna: Borsi tejsavó 2 dl
Cracker keksz 2 db
Vacsora: Fóliában sült burgonya 10 dkg
Ízesített kefir2 dl
Zöldbableves: 10 dkg zöldbab, 3dl víz, só, bors, petrezselyem, kapor.A kis kockára vágott babot sós vízben puhára főzzük, ízesítjük az apróra vágott petrezselyemmel, kaporral, borssal. Ha kész a tányérban citromlét, egy kanál kefirt is adhatunk hozzá.
Fóliában sült burgonya, ízesített kefirrel: 10 dkg burgonya, 2 dl kefir, 1 dkg vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, bors, só.A burgonyát megtisztítjuk és egyenként fóliába csavarva megsütjük. A pépesre vágott hagymát kefirrel, sóval, borssal, petrezselyemmel elkeverjük és a burgonya mellé adjuk.
 
9. nap
Reggeli: Tea 2 dl
Szárnyas májas 5 dkg
Rozskenyér 1 db
Zöldpaprika 5 dkg
Tízórai: Gyümölcs 10 dkg
Ebéd: Csontleves 3 dl
Natúrszelet 8 dkg
Párolt kelbimbó 20 dkg
Uzsonna: Pici keksz 2 db
Vacsora: Tea 2 dl
Petrezselymes húskenyér 8 dkg
Rozskenyér 1 db
Zöldpaprika 5 dkg
 
10. nap
Reggeli: Tea 2 dl
Lágytojás 1 db
Rozskenyér 1 db
Tízórai: Alma 10 dkg
Ebéd: Arola citrom 2 dl
Grillezett csirkecomb 20 dkg
Sajtos karfiol 20 dkg
Uzsonna: Kefir 1 dl
Müzli 8 dkg
Vacsora: Lecsó 30 dkg
Rozskenyér 1 db
Tea 2 dl
 
11. nap
Reggeli: Tea 2 dl
Köményes sajt 5 dkg
Rozskenyér 1 db
Zöldpaprika 5 dkg
Tízórai: Tej 2 dl
Ebéd: Csontleves 3 dl
Gombás sertésszelet 10 dkg
Párolt zöldborsó 15 dkg
Uzsonna: Alma 15 dkg
Vacsora: Tea 2 dl
Tormás sonkatekercs:
6 dkg sonka, 2 dkg torma
Rozskenyér 1 db
Gombás sertésszelet: 6 dkg karaj, 3 dkg gomba, 0,5 dkg liszt, 1 kávéskanál olaj, só, bors, petrezselyem.
 
12. nap
Reggeli: Tea 2 dl
Májkrém 3 dkg
Rozskenyér 1 db
Tízórai: Grappefrutlé 2 dl
Ebéd: Daragaluska leves 3 dl
Vasi pecsenye 8 dkg
Savanyú káposzta 25 dkg
Uzsonna: Alma 10 dkg
Vacsora: Tea 2 dl
Krinolin saláta 10 dkg
Rozskenyér 1 db
Vasi pecsenye: 8 dkg karaj, 2 evőkanál tej, 1 evőkanál étolaj, 0,5 dkg liszt, fokhagyma, só, pirospaprika.
Az előkészített hússzeleteket fokhagymás tejben megáztatjuk, paprikás lisztben megforgatjuk, pirosra sütjük.
Krinolin saláta: 8 dkg krinolin, 2 dkg vöröshagyma, só, szacharin, ecet, bors, szerecsendió.
 
13. nap
Reggeli: Tea 2 dl
Füstölt nyelv 5 dkg
Rozskenyér 1 db
Tízórai: Málna 15 dkg
Ebéd: Almaleves 3 dl
Tavaszi becsinált sertés 8 dkg
Uzsonna: Túró 5 dkg
Cracottes 1 db
Zöldhagyma
Vacsora: Sóskafőzelék 3 dl
Tükörtojás 1 db
Almaleves:10 dkg alma, 1 evőkanál tejföl, 0,5 dkg liszt, citromhéj, szegfűszeg, szacharin.
Tavaszi becsinált sertésszelet: 8 dkg karaj, 10 dkg vegyes zöldség, 1 teáskanál olaj, 0,5 dkg liszt, vöröshagyma, petrezselyem, só.
A vöröshagymát a fele olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a vágott petrezselymet, a zöldségeket és a húst. Kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk. A liszttel és a maradék olajból világos rántást készítünk és a zöldséges ragut berántjuk.
 
14. nap
Reggeli: Tea 2 dl
Májusi csemege 5 dkg
Rozskenyér 1 db
Tízórai: Gyümölcs 10 dkg
Ebéd: Húsleves 3 dl
Főtthús 6 dkg
Kefires tökfőzelék 3 dl
Uzsonna: Tehéngomolya 2 dkg
Cracottes 1 db
Vacsora: Tea 2 dl
Gombás tojás 15 dkg
Rozskenyér 1 db
Kefires tökfőzelék: 20 dkg tök, 1 evőkanál kefir, 0,5 dkg liszt, 1 kávéskanál olaj, vöröshagyma, pirospaprika, só, kapor.
Gombás tojás: 10 dkg gomba, 1 db tojás, fűszerek, petrezselyem.